emozzi FacebookYoutubeG+ 044 227 83 28
2019-03-27T00:01:57.120672+00:00Новинки в Emozzi! Майстер-клас з виготовлення підковиEmozzi.uaEmozzi.ua

22 Листопад 2018

Новинки в Emozzi! Майстер-клас з виготовлення підкови

В давні часи коваль був однією з найшанованіших особистостей в спільноті, адже без його праці люди не мали б нічого зробленого з металу.  Кування заліза було відоме ще задовго до початку нашої ери, тож ми з впевненістю можемо сказати, що це одна з найдревніших навичок, якою оволоділо людство. На території України ковальство найбільше розвивалося на Закарпатті, Буковині, Галичині, Поліссі, Середній Наддніпрянщині. А все тому, що саме тут найбільші поклади залізної руди. Саме звідти родом всі відомі ковалі.

З розвитком реместа почали розвиватися і напрямки, в яких працювали майстри. Хтось виготовляв зброю, хтось посуд, хтось прикраси, хтось підкови. Знаєте, хто був найзатребуванішим? Звичайно ж майстри по створенню підкови. Адже в часи, коли ще не було автомобілів, коні були на вагу золота, а підковані коні могли служити своїм хазяїнам довше.

Новинки в Emozzi! Мастер-класс по изготовлению подковы - фото 1

Що ж таке підкова?

Підкова - це спеціальне пристосування для захисту копит коня, яке бере початок ще з IV-III століття до нашої ери в Стародавній Галлії. З протягом часу і століть, ковальське ремесло розвивалося. На сьогоднішній день підкови кують за спеціальними стандартами, і ділять їх на 7 видів. Крім того, важливо пам'ятати про те, що підкова є найпотужнішим оберегом і символом, що приносить в будинок удачу і захист від нечистої сили.

Якщо ви цікавитеся кінним спортом, ви маєте розуміти, що мистецтво створення підков - це те, що ви повинні освоїти хоча б в теорії в першу чергу. Адже ніяка прогулянка на коні або колісниці не вдасться, якщо ваш кінь не буде підкованим.

І щоб ви там собі не думали, створити підкову - це справжнє мистецтво, яке іноді вимагає навіть ювелірної роботи. Створити підкову, все одно що створити ідеальне взуття. 

Новинки в Emozzi! Мастер-класс по изготовлению подковы - фото 2

Для того, щоб навчитися цього ремесла, потрібно було знайти майстра та бути в нього в учнях довгі роки. А майстер не завжди жив з тобою в одному місці. Тож тим, хто хотів би навчитися кувати залізо, потрібно було пройти довгий шлях. 

На щастя, нам, в нашому часі, не потрібно шукати майстра та їхати до нього в інше село. Ми можемо навчитися елементарним прийомам кування заліза в будь-який день на майстер-класі. 

3-d друкування людини - сучасні технології доступні кожному
0

22 Квітень 2019

Топ-10 незвичайних подарунків на День української армії.
0

22 Листопад 2018