emozzi FacebookYoutubeG+ 044 227 83 28
2019-03-12T21:47:07.226959+00:00Подарункові сертифікатиEmozzi.uaEmozzi.ua

25 Липень 2012

Подарункові сертифікати

Чи отримували ви подарункові сертифікати з якогось приводу? Чи дарували ви ці маленькі різнокольорові шматочки щастя? Ні? А чому?

Декілька років тому відповідь була б приблизно такою: «А що це таке – подарункові сертифікати і чому я маю їх дарувати?». Але за дуже обмежений час сертифікати пройшли великий шлях – від сумнівної картонки з написом до респектабельних ламінованих карток, які сьогодні використовують по всіх усюдах. Ключ до їхньої популярності в тому, що остаточний вибір подарунка переходить від того, хто дарує, тому, хто отримує – тобто, надає шанс самостійно вибрати собі подарунок мрії.

Види подарункових сертифікатів

Якщо ви у рамках експерименту вирішили в перший раз зробити подарунок у формі сертифікату, то маєте трішечки розбиратися в механізмі його використання. Давайте розглянемо основні види та функції сертифікатів (класифікація ця досить умовна, бо наукових робот з цього приводу ще ніхто не писав).
 
Сертифікати необмеженої дії. Це подарункові картки, на яких вказано суму ліміту, тобто ті гроші, на які отримувач може придбати собі подарунок, але не вказано, на які групи товарів або послуг вони поширюються. Такі сертифікати найчастіше надаються у магазинах «жіночої мрії»: ювелірних (КЮЗ), косметичних (Brocard), хутряних.
Сертифікати широкого спектру. Це подарункові картки, які, на додаток до суми конкретизують ще й види подарунків, які можна за карткою отримати. За таким принципом формуються готові набори вражень у подарунок та подарункові картки у магазини аксесуарів. Отримувач може вибирати з доволі привабливого асортименту, але тільки з нього.
 
Сертифікати на конкретний товар. Це подарункові картки, які надають право придбання лише конкретного товару або послуги. За такою системою працюють магазини, що організовують пригоди в подарунок. У сертифікаті також зазначені кількість осіб, що можуть приймати участь у пригоді, кількість пригодницьких годин і окремі додаткові деталі. Незважаючи на таку лімітованість, сертифікати на конкретний товар користуються незмінним попитом, бо відкривають двері у світ речей, що змушують затамувати подих: польотів у небі, вояжів на яхті, дайвінг-класів та екзотичних масажів. 

Вартість подарункових сертифікатів

Зрозуміло, що, якщо сертифікати такі різні за своєю суттю, ціни на них теж будуть дуже і дуже відмінними. Проте, для зручності покупців, сертифікати зазвичай виписуються на якусь круглу суму, і такі суми однакові і для магазину техніки і для магазину прикрас.
 
Найдешевші подарункові сертифікати коштуватимуть від 100 до 250 гривень. У магазинах побутової хімії та косметику (типу Watsons) можна зустріти сертифікати номіналом 25 та 50 гривень. Мінімальна вартість подарункового сертифіката у ювелірних мережах зазвичай становить 250 гривень. А ще у цій категорії дуже багато сертифікатів на конкретний товар, чия ціна становить 120-225 гривень.
 
Універсальні подарункові сертифікати знаходяться в ніші 250-750 гривень. Це – сертифікати широкого спектру не предмети розкоші, ресторани, СПА-послуги.
На межі між універсальними та дорогими подарунковими сертифікатами знаходяться сертифікати на фотозйомку. Сьогодні фотосесія стала досить популярним видом подарунку, тож багатьох можна порадувати візитом до фотографа. Проте цінову категорію кожен майстер визначає для себе сам, тож вартість сертифікату, в залежності від імені та типу зйомки, коливатиметься від 600 до 3000 гривень.
 
До найдорожчих подарункових сертифікатів, які коштуватимуть від 1200 гривень та вище належать як сертифікати необмеженої дії, так і сертифікати на конкретний товар. А вже отримувач визначає, чи він би хотів придбати фотоапарат чи планшет, відсвяткувати джаз-вечерею в ресторані чи влаштувати вечірку в лімузині, або, може, самостійно піднятися в небо на літаку.
 
І, звичайно ж, вам треба пам’ятати, що подарункові сертифікати – це повноцінні подарунки, а не просто кольорові прямокутники у конверті. Сподіваємось, що ми змогли довести це.