emozzi FacebookYoutubeG+ 044 227 83 28
2019-03-13T11:12:23.965880+00:00Подарунок на хрестиниEmozzi.uaEmozzi.ua

16 Вересень 2011

Подарунок на хрестини

крестины.jpgХрестини – дуже важлива подія у житті молодих батьків та їхніх друзів. Сама дитина може і не пам’ятати занурення в купель, а от мати з татом хвилюватимуться, мабуть так як і хрещений батько та хрещена мати. Хоча останні, як показує практика, хвилюються ще більше, бо на їх плечах лежить не тільки важлива місія опікунства, але й пошуки подарунка на хрестини. А це, виявляється, не така вже і проста справа. 

Існують певні правила щодо подарунків, а зв’язки між батьками, хрещеними та хрещениками можна описати у невеличкому кодексі. Зараз ми не будемо робити цього, а просто зазначимо, які бувають варіанти подарунку на хрестини, окрім дитячого одягу або іграшок (до цього зазвичай можна додуматись одразу ж).

Релігійні подарунки

Все ж таки хрестини – це релігійне дійство, хоча сьогодні воно перейшло в ранг традиції. Тому не варто забувати про те, що з цього дня дитина отримує свого ангела-охоронця, а, отже, їй можна подарувати іконку із зображенням покровителя.

Найпопулярніший подарунок після ризки (рушника, у який приймають хрещеника або хрещеницю), це хрестик. Золоті та срібні ланцюжки та хрестики зазвичай не викликають у малюків алергічної реакцій, тож їх можна сміливо замовляти. А от від інших металів краще відмовитися, бо чутлива шкіра малечі може не порозумітися з ними. 

Подарунки «високого штилю»

Якщо ви вже спробували шукати подарунок на хрестини, то, напевно, бачили, запропоновані дорогоцінності. Це можуть бути золоті злитки, або ложки із срібла, пам’ятні монети, антикварні видання Біблії або інші дорогі речі. Кожен хрещений піклується про малюка по-різному, але не можна обійти увагою такий тренд, як інвестування у майбутнє: відкриття рахунку або придбання матеріальних цінностей. 

Варто чи ні вибирати таку путь – вирішуєте ви. За традицією саме на хрещених лежить обов’язок вивчити своїх хрещеників і сплатити за їх навчання. Але сьогодні все це перейшло до розряду умовностей, тож тільки ви та ваші куми зараз ладні вирішити – чи прийнятний такий подарунок на хрестини.

Сімейна фотосесія

ще, хрестини – особлива подія. Тож чому б не зафіксувати її на фотографіях? Подарунок у вигляді сімейної або дитячої фотосесії буде і оригінальним, і таким, що запам’ятається надовго. Батьки за щоденними турботами зазвичай забувають про необхідність зберегти для нащадка свідоцтва його раннього часу, тому цю місію можуть взяти на себе хрещені батьки. Особливо стане при нагоді сімейна фотосесія, коли на ваше питання «Що подарувати?», ви получаєте відповідь типу: «У нас все є».

До того ж, сертифікат на сімейну фотосесію – це зручний подарунок, бо батьки завжди можуть домовитися на вдалий для них час, коли дитина буде весела і вони будуть у гуморі. Тож їхній альбом стане більш повним, не тільки за рахунок кадрів, а завдяки теплим спогадам.

Найвищий клас – це вибрати такий подарунок, щоб простягнути тоненьку ниточку від дня хрестин до дорослого життя хресника. У який спосіб ви вирішите зробити це – не важливо, важливо, щоб зараз ви відчували не розпач, а гордість за те, що на вас лежить така висока місія – вийняти з купелі нову охрещену людину.