emozzi FacebookYoutubeG+ 044 227 83 28
2019-03-12T07:51:30.686379+00:00Крашанки - традиційні писанки проти інноваційнихEmozzi.uaEmozzi.ua

06 Квітень 2015

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних

Писанка – класика та інновації.

Напередодні Великодніх свят не згадати про писанку просто неможливо. Цей древній символ щастя, сонця, цілісності та процвітання з давніх-давен був прямою асоціацією до найсвітлішого весняного свята. Тому ми сходили на майстер класс з розпису класичної писанки і зараз розповімо вам, як багато нового є у світі великодніх дизайнів в наш з вами час.

Азурні писанки

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних - фото - 1

Ми завітали до студії мистецтв «Азур», на майстер класс із класичної писанки. Ми очікували історії про давні часи, асоціативні ряди про символіку та містику. Десь так і трапилось – нам розповіли багацько різних дивовижних речей, із історії писанки. Розповіли нам про те, що у кожного регіону є свої традиційні узори, що кладуться на писанку. Про те, що вони значать, як вони змінювались із часом, що значить кожен колір та елемент розпису.

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних - фото - 2

Нам звичайно ж розказали про крапанки та шкрябанки. Про те, як видувати яйце, що таке писачок, з якими фарбами краще працювати та як полірувати готову писанку воском. Ми навчились багатьом класичним технікам створення писанки такою, якою ми її уявляємо собі – розкішним етнічнім артефактом.

Традиції і новітній підхід до писанок

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних - фото - 3

Але виявилось, що нині існує іще як мінімум два абсолютно інноваційних кути, під якими сучасний митець розглядає писанку. Один із них – деку паж. Сама техніка досить нині відома, вона полягає в тому, аби накладати готові зображення на об’єкти. І виявилось, що із великодніми прикрасами цей підхід дуже результативний.

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних - фото - 4

Найновішим підходом до писнки виявилось ліплення великодніх прикрас із полімерної глини. От із цього кута ми вже ніяк исанки до того не розглядали. І от ми подивились на те, яким дивом може бути полімерна писанка.

Сімейний майстер класс декорування писанок

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних - фото - 5

Єдиний висновок, що ми зробили після відвідання майстер классу, що традиції можуть видозмінюватися, але суть їх лишається недоторканною. Сам процесс створення писанок на переддні свят, це не необхідність, це прекрасний ритуал творіння. Розділивши пару годин із родичами або друзями, занурившись в яскраві весняні кольори, творчий процесс та пізнання нового – це просто прекрасний спосіб провести свій час та налаштуватися на святкову хвилю.

Крашанки - традиційні писанки проти інноваційних - фото - 6